Защо да предпочетем акумулаторните верижни триони EGO?

Публикувано: 2024-06-17 06:51:29
Категории: Градинска техника Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резачки за дърва Rss feed

его акумулаторни верижни триони

Устремът на технологиите и стремежът към екологични източници на енергия прави все по-популярна градинската техника на батерии. Като се има предвид популярността на верижните триони, логично те са сред първите машини, които компаниите искат да тестват как работят без гориво и без захранващ кабел. За да ви представим възможностите на акумулаторните верижни триони, днес обръщаме поглед към марката EGO. 

Накратко за марката EGO

Историята на компанията EGO започва през 1993 г. Оттогава насетне тя постоянно разширява своето пазарно присъствие и вече е позната в над 65 страни по света. Това, което я отличава, е фокусът върху акумулаторните технологии, чийто потенциал днес може да надскочи този на бензиновите варианти. Така днес градинската техника на EGO е пример за напредничаво мислене и визии за бъдещето, в което се използва повече екологично чиста енергия. В машините на EGO компонентите са почти изцяло вътрешно производство. Останалите се поръчват от реномирани партньори като Samsung и Sanyo. 

лаборатория за градинска техника ego

За верижните триони EGO

В продуктовата гама от резачки EGO може да се проследи развитието им. В момента в магазини Коледжиков предлагаме четири модела на марката с безчеткови двигатели и литиево-йонни батерии с напрежение 56V. Нека да ви ги представим. 

Верижен трион на батерии EGO Power+ CS1614 EGO Power+ CS1404E EGO Power+ CS1800E SOLO EGO Power+ CS1401E SET 
Капацитет на батерията продава се с батерия с капацитет 5 Ah продава се с батерия с капацитет 4 Ah за SOLO варианта купувате батерия допълнително - може да бъде 2.5 Ah, 4 Ah, 5 Ah, 6 Ah, 7.5 Ah, 10 Ah, 12 Ah, 28 Ah продава се с батерия с капацитет 4 Ah
Дължина на шината 40 см 35 см 45 см 35 см
Стъпка на веригата 3/8" 3/8" 3/8" 3/8"
Скорост на веригата 20 м/сек 13.5 м/сек 20 м/сек 13.5 м/сек
Верижна спирачка Да Да Да Да
Опъване на веригата Без инструмент Странично Без инструмент Без инструмент
Система за омасляване на веригата Автоматична Автоматична Автоматична Автоматична
Обем на масления картер 150 мл 150 мл 200 мл 150 мл


Предимства на акумулаторните верижни триони EGO

Сред безспорните предимства на акумулаторните верижни триони на компанията са ниското ниво на шум и отсъствието на вредни изпарения. Към тях трябва да добавим модерен дизайн, високо ниво на безопасност и прозорец за проследяване на нивото на маслото. 

Ориентировъчно с акумулаторен верижен трион с шина 35-40 см можете да прави до 130 среза с батерия с капацитет 2.5 Ah, до 300 с батерия 5 Ah и до 450 с батерия 7.5 Ah.

акумулаторни батерии егоПравила за грижа за батериите 

Характерно за батериите на EGO е, могат да бъдат презареждани 800-1200 цикъла при оставащ капацитет 60% от първоначалния ресурс. Щом капацитетът намалее, той ще окаже влияние само върху времето за работа. Енергията, подавана от батерията, и безопасността й остават същите. За разлика от оловно-киселинните батерии, литиево-йонните нямат memory effect. Това означава, че могат да бъдат частично зареждани без това да оказва ефект върху капацитета им.

За да ползвате оптимално батериите EGO, има няколко основни правила за грижа за тях. Трябва да знаете, че не е препоръчително да ги зареждате до максимум, ако планирате да не ги използвате дълго време. Батериите EGO автоматично се разреждат до оптималния заряд за съхранение - 30%, ако не се използват в продължение на 30 дни. По този начин те запазват своите характеристики. 

Задължително дръжте батериите далеч от пряка слънчева светлина и ги съхранявайте в сухо помещение. Тъй като са защитени по стандарт IPX4, лек дъжд няма да ги извади от строя. В случай че батериите EGO бъдат изложени за дълго на влага/вода, препоръчваме да ги дадете за проверка в оторизиран сервиз. 

Срокът на годност на батериите EGO е минимум 10 години. 

Гаранционна политика

В заключение ще посочим каква е гаранционната политика на EGO. За любителска употреба компанията предлага 2 години (+3 години) гаранция за инструмента и 2 години (+1 година) за батерията, а за професионална - 2 години за инструмента и батерията. Удължаването на гаранцията става чрез регистрация на машините. 


Полезно: Как да смените шината и веригата на своята резачка за дърва EGO 


Може би се интересувате още и от:

7 грешки при работа с бензинов верижен трион

Как да изберем резачка за дърва?

Най-добрата мини акумулаторна резачка: съвети при избор

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание