За овощни и зеленчукови градини препоръчваме мотоблок Grillo

Публикувано: 2024-06-24 06:03:04
Категории: Градинска техника Rss feed , Мотофрези, мотоблокове и мотокултиватори Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

мотоблок грило с ремарке

Италианската компания Grillo е сред нашите топ марки. Тя предлага широк асортимент от мотоблокове, които са подходящи както за хоби, така и за професионална употреба. Моделите се разграничат по мощност, тип на двигателя, работна ширина и допълнителни функции. Марката е предпочитана заради високото качество на своите продукти, като конкретно мотоблоковете може да се използват с широк набор от прикачен инвентар, който се купува допълнително.

За да ви представим възможностите на мотоблоковете Grillo, днес ще ви запознаем с няколко модела. Конкретна подробна информация за всеки един модел в магазините ни може да получите от търговските ни консултанти. 

Приложение на мотоблоковете Grillo 

В зависимост от размерите и прикачното оборудване мотоблоковете Grillo ще намерят разнообразно приложение в градинарството и земеделието. Компактните модели са подходящи за тесни простраства. Мотоблокът G46 позволява раздробяване на фино на дори твърда и плътна почва. Той може да се управлява с една ръка, тъй като противоположно въртящия се нож помага да се поддържа стабилност. Grillo G 84 е идеален за овощни и зеленчукови градини, а Grillo G 85d - за средни и големи градини. За по-добра стабилност на склонове е възможно да се увеличи следата до максимум, като се използват фиксирани или регулируеми разширения на колелата. Мотоблоковете от класа на Grillo G 131 са изключително мощни и приложими за различни задачи. Подходящи са за земеделие и градинарство. Може да се оборудват с фрези за удължаване, браздир, палцова косачка, снегорин, ротационен плуг, картофовадач, ротационна четка и др. 

мотоблок с палцова косачка гриломотоблок грило с ротационна четка

Сравнение на мотоблок Grillo D 45, Grillo D 84 и Grillo G 85d 

Grillo D 45 Grillo D 84 Grillo G 85d
Двигател Loncin G200FA, 5.5 к.с.  Honda GX200 OHV, 5.5 к.с. Honda GX270 OHV, 8.4 к.с.
Обем на резервоара за гориво 3 литра 3.1 литра 6.1 литра
Тип фреза фреза с противоположно въртящи се мотики и регулируеми страни регулируема фреза с мотички регулируема фреза с мотички
Работна ширина 50 см регулируема - 37 и 47 см (68 см с удължител) регулируема - 37 и 47 см (68 см с удължител)
Работна дълбочина 13 см 16 см 16 см
Power Grip 965 об/мин независимо от скоростната кутия. Дясна посока на въртене при версията с моторен култиватор, лява посока при версията с моторна косачка 965 об/мин независимо от скоростната кутия. Дясна посока на въртене при версията с моторен култиватор, лява посока при версията с моторна косачка. 965 об/мин независимо от скоростната кутия. Дясна посока на въртене при версията с моторен култиватор, лява посока при версията с моторна косачка.
Дръжка регулируема на височина регулируема на височина и странично, реверсивна регулируема на височина и странично, реверсивна
Тегло 82 кг с фреза - 111 кг  127 кг
Прикачен инвентар браздир браздир, навесна фреза, палцова косачка, двупосочна фреза, палцова косачка TIROL браздир за навесна фреза, вериги за сняг, картофовадач, палцова косачка TIROL, комплект за оране, ротационна четка, гребло, плугове, брана и др. 


мотоблок със снегорин

Сравнение на Grillo G52, Grillo G 46 и Grillo G 110

Grillo G52 Grillo G 46 Grillo G 110
Двигател Loncin G200FA, 5.5 к.с. Honda GX 200, 5.5 к.с. Honda GX390, 11.7 к.с.
Обем на резервоара за гориво 3 литра 3.1 литра 6.1 литра
Тип фреза регулируема фреза с мотички фреза с мотики, въртящи се насреща на посоката на движение регулируема фреза с мотички
Работна ширина 50 см 50 см регулируема - 37, 47, 58, 68 см 
Работна дълбочина 13 см 13 см  16 см
Power Grip Във версията с ротационен култиватор - 644 оборота в минута с посока на въртене, обратна на часовниковата стрелка. Във версия косачка - 965 оборота в минута с посока на въртене по посока на часовниковата стрелка. 965 оборота в минута с дясна посока на въртене 965 об/мин независимо от скоростната кутия. Дясна посока на въртене при версията с моторен култиватор, лява посока при версията с моторна косачка. 
Дръжка регулируема на височина и странично, реверсивна. регулируема на височина и странично регулируема на височина и странично, реверсивна
Тегло 67 кг 98 кг 142 кг
Прикачен инвентар комплект мотички, ротационна косачка, ротационна четка, вериги за сняг, плуг, гребло, палцова косачка, палцова косачка с двоен нож браздир браздир, картофовадач, навесна фреза, палцова косачка, ротационна косачка, гребло, брана, обратна навесна фреза, мулчер, ротационна четка и др.


мотоблок грило за оране на земя

Сравнение Grillo G 107d и Grillo G131 BC 

Grillo G 107d Grillo G 107d с ел. стартер Grillo G 131 BC 
Двигател  HONDA GX 270, 8.4 к.с. Rato R300D, 8.2 к.с. BRIGGS & STRATTON VANGUARD, 14 к.с.
Обем на резервоара за гориво 6.1 литра 6.1 литра 5.3 л
Тип фреза регулируема фреза с мотички регулируема фреза с мотички регулируема фреза с мотички
Работна ширина 68, 47 и 37 см 68, 47 и 37 см 55 и 70 см (опционално до 85 см)
Работна дълбочина 16 см 16 см 18 см
Power Grip 965 об/мин независимо от скоростната кутия. Дясна посока на въртене при версията с моторен култиватор, лява посока при версията с моторна косачка 965 об/мин независимо от скоростната кутия. Дясна посока на въртене при версията с моторен култиватор, лява посока при версията с моторна косачка Горна (по желание) синхронизирана със скоростната кутия. Намалете 1028 rpm по посока на часовниковата стрелка с двигател на 3000 rpm
Дръжка регулируема на височина и странично, реверсивна регулируема на височина и странично, реверсивна регулируема
Тегло 136 кг 136 кг 195 кг
Прикачен инвентар палцова косачка, ротационна четка, навесна фреза, косачка за висока трева, комплект за оране, дъска за сняг и др.  палцова косачка, ротационна четка, навесна фреза, косачка за висока трева, комплект за оране, дъска за сняг и др.  фрези за удължаване, браздир, палцова косачка, снегорин, ротационен плуг, картофовадач, ротационна четка и др. 


Заключителни думи

От години предлагаме италианската марка Grillo на българския пазар. Тя печели все повече потребители, благодарение на високото качество на машините и тяхната функционалност, наличността на резервни части, сервизното обслужване и т.н. Технологията, по която се изработват мотоблоковете Grillo, осигуряват стабилност и добри резултати. Те стоят добре прилепнали към земята и позволяват да фрезовате по-агресивно с малко усилия. При мотоблоковете Грило не е необходимо да оказвате натиск върху кормилото. Просто ги придружавате и работата върви равномерно. Мотичките на мотоблоковете са от закалена стомана, а други важни елементи от машините - от чугун. Специални защити предотвратяват навлизането на пръст или трева в трансмисията. Регулирате дълбочината на фрезоване чрез удобен лост. 

Възможността да използвате разнообразно прикачно оборудване ще ви убеди още повече в достойнствата на италианската техника. Например прикачната палцова косачка има шина със специален назъбен профил от термично обработена стомана. Ротационната четка е друга практична опция. С нея ще сте готови за зимата - позволява лесно почистване на пресен сняг. Използва се често за поддръжка на градски зони като тротоари, пътища, велосипедни алеи, алеи и паркинги. С ротационната четка няма да увредите третираната повърхност, тъй като нейните устойчиви и гъвкави влакна не я надраскват или белязват по никакъв начин.

Ако имате въпроси относно мотоблоковете на Грило, не се колебайте да се свържете с нас. 




Може би се интересувате още и от:

Мотофреза Гардения, Хонда, Щил или Хускварна - на коя да се спрем?

Мотоблок - как се работи с него, смяна на масло и други полезни съвети

От Болгар, Тракия и Иван Антонов до мотофрезите сега

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание