За какво още можем да използваме тракторната косачка?

Публикувано: 2024-05-27 06:15:52
Категории: Градинска техника Rss feed , Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

тракторна косачка секо коси крайпътни зони

Тракторните косачки нямат равни, когато става дума за поддръжка на големи тревни площи. Те са ефектни и супер удобни. Ако имате такава машина или планирате да имате, трябва да знаете, че тя може да се използва и за други дейности, не само за косене. Имайте предвид това, когато разглеждате моделите на пазара. Възможността да оборудвате тракторната косачка с допълнително оборудване е преимущество. 

Можете да почиствате сняг 

Традиционно косачката за трева се използва от пролетта до есента. Можете да й намерите приложение и през зимата. Достатъчно е да можете да прикрепите към нея гребло за сняг. Такъв модел например е STELLA Racoon 95 2WD. 

Можете да събирате листа

Някои модели тракторни косачки позволяват да бъдат окомплектовани с гребла за събиране на листа. С тях лесно се разчистват терени с различни повърхностни замърсявания.

Можете да превозвате товари

В по-големите градини винаги може да се намери товар, който да трябва да се премести на друго място. Ако нямате дъмпер или обикновената градинска количка не е решение, можете да използвате тракторната косачка. Някои модели позволяват да се използват с теглич и ремарке. С тях можете да превозвате вода, камъни, дърва за огрев, компост, отрязани клони, боклуци и най-разнообразни предмети.

Можете да аерирате и скарифицирате тревата

На пазара ще срещнете голямо разнообразие от аератори и скарификатори. Оказва се, че и тракторните косачки може да се използват за тази цел. С аератора се правят дупки в почвата, които осигуряват по-добро усвояване на кислорода, извличане на полезните вещества от торовете и водата. Скарификаторът на свой ред премахва мъртвата растителност, което прави по-ефективно усвояването на хранителните вещества. 

Можете да подготвите почвата

Тракторните косачки с подходящо приспособление може да се използват и за култивиране на почвата в средно големи градини. Можете да ги използвате като заместител на мотофрезите и мотоблоковете.

Можете да наторявате 

С тракторна косачка тип SHIBAURA SX26D-L можете не само да снегопочиствате, но и да разпръсквате тор, семена, компост, пясък и дори сол. Това я прави подходяща за използвате в различни ситуации целогодишно. 

Заключение

Както се убедихте, тракторните косачки са градински машини, с които можете да покриете цял набор от задачи. Стига да е възможно да бъдат оборудвани с допълнителен инвентар, те са полезни за разчистване на терени, мулчиране, разпръскване на сол и пясък, торене, пренасяне на товари, прекопаване на почвата, аериране и т.н. 





Може би се интересувате още и от: 

Да подготвим тревата за косене след зимата

Професионална косачка GRILLO FD 450 - Предимството да си в крак с времето!

Готов ли е дворът ви за зимата?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание