Всичко, което трябва да знаете за мелачката за плодове Grifo AM1

Публикувано: 2024-09-16 06:29:17
Категории: Мелачки за плодове Rss feed , Оборудване за винарски изби Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

В продуктите ни за производство на вино, сокове и друг вид напитки ще откриете и различни модели мелачки за плодове. Един от открояващите се сред тях е Grifo AM1. Тя е продукт на италианския опит в обработката на плодове и е подходяща за рязане на безкостилкови плодове - ябълки, круши, банани т.н. 

Как се обработват плодовете от Grifo AM1?

мелачка за плодове грифо италианска маркаМашината за мелене има стабилна основа и фунелообразна горна част, в която се поставят плодовете. В основата са разположени няколко изключително остри ножа. С помощта на гравитацията плодовете постепенно достигат до нивото на ножовете и се нарязват. Дизайнът на плодомелачката и скоростта на въртене на режещия механизъм постигат добра производителност за единица време - от 800 до 1000 кг на час. 

Почистването на мелачката за плодове е лесно. Необходимо е да свалите горната част от базата. За целта са поставени три куки. За отстраняване на замърсяване използвайте струя вода или на ръка използвайте препарат за съдове или алкохол. 

Важно: При отваряне на машината подходете внимателно към ножовете. Те са изключително остри. Не мокрете двигателя и електрическите елементи. 

В помощ на потребителя производителят е предоставил лесен модул за управление. Същевременно, за да се запази качеството на продукцията, материалът, от който е изработена плодорезачката е съобразен със съвременните стандарти. 

Инсталирайте мелачката за плодове Grifo AM1 на подходящо място

Има няколко препоръки, с които трябва да се съобразите. 

Първо, избирайки мястото, предвидете поне 70 см отстояние от всякакъв тип стени, колони, пътеки и т.н. По този начин операторът на мелачката ще има комфортни условия за работа. 

Второ, плодомелачката не трябва да има интерференция с други машини. 

Трето, подът трябва да е стабилен и чист. За по-добро сцепление машината е снабдена с три гумени крачета. Ако те се протрият с времето, производителят препоръчва да бъдат подменени. 

Четвърто, нивото на осветеност трябва бъде оптимално. 

Няколко съвета при работа с италианската мелачка за ножове на мелачка за плодове грифоплодове 

Всеки път, когато използвате мелачката за плодовете, спазвайте няколко конкретни инструкции на производителя. 

  • Почиствайте машината, като не мокрете двигателя. 
  • Наблюдавайте какво е състоянието на захранването. 
  • Уверете се, че няма чужди обекти във вътрешността на мелачката. 
  • Контролирайте достъпа на други хора в непосредствена близост. 
  • Проверявайте правилното функциониране на бутоните за управление.

Стартиране на мелачката за ябълки, круши и други плодове 

След като сте се уверили в изправността на машината, можете да натиснете бутона за стартиране. След това можете да започнете да я пълните с плодове. В хода на работа с мелачката ще добиете представа според характеристиките на плодовете какъв обем може да реже оптимално бързо и ефективно. В случай че забележите затормозяване на процеса на мелене. Изключете машината и премахнете част от материала. 

В заключение трябва да подчертаем, че работата с плодомелачката Grifo AM1 е максимално опростена. С нея бързо ще смелите реколтата от безкостилкови плодове, за да можете да я използва за приготвянето на сокове, сайдери и други напитки. 




Може би се интересувате още и от:

Как се работи с хидропреса Grifo?

Машини за мелене на грозде - цени и видове

Наръчник за избор: Съдове за съхранение и ферментация на вино

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание