Как да готвим с пушилните за месо BRADLEY Smart Smoker
Публикувано:
2019-02-11 09:27:29
Категории:
Барбекюта и пушилни за месо
,
Полезни съвети и ревюта
Пушилните за месо на BRADLEY SMOKER са внесени за първи път в Европа през 2017 г. От този момент имаме наблюдения над тях и кулинарните им възможности. Удивително е как технологията им на работа е способна да превърне обичайната ни храна в превъзходно ястие с гурме вкус. Начинът, по който пушещата дървесина никога не изгаря чак до пепел, изглежда има значение!
За “бисквитките” на BRADLEY SMOKER
През последните години компанията разшири асортимента си от “бисквитки”. Става дума за кръгли дискове от пресовани дървени стърготини, които се подават автоматично в пушилните и горят точно по двадесет минути всеки.
Към вече впечатляващия списък от тринадесет вида дървесина, който включва всички обичайни аромати като дъб, клен, хикори и елша, са добавени шест нови комбинации от дърво за опушване плюс ароматизатори:
- градински чай
- бира
- ловджийски микс
- лют червен пипер
- джинджифил и
- карибска смес.
За да бъдат здравословни, бисквитките се произвеждат от естествените суровини и в това отношение се квалифицират като биологични. Те произвеждат дим, който е няколко пъти по-чист от дима, генериран от горенето на дървени брикети за пушилни.
Бисквитите “Клен” ще ви помогнат да придадете сладък пушен аромат на храни като риба, шунка и бекон. Моделът “Джинджифилов сусам” се препоръчва за говеждо, патешко и агнешко месо и зеленчуци, а с “Бира” ще се радвате на превъзходно приготвени ребра, сирена и зеленчуци.
Изпитаната през годините бисквитка за пушилня “Дъб” е подходяща за богат асортимент от храни - сьомга, дивеч, свинско и говеждо месо, сирена и др. “Ябълката” ще придаде на ястието леко плодов аромат. Може да използвате такива бисквитки, когато готвите птиче, агнешко, говеждо и свинско месо.
Технологията на опушване, която предлага BRADLEY SMOKER, е добре известна на собствениците на ресторанти, на малките производители и на онези, които обичат да ходят на лов и риболов.
Какво представлява пушилнята за месо BRADLEY Smart Smoker?
BRADLEY SMOKER е компания, която се стреми да улесни процеса на готвене. Когато тя пусна на пазара новия си Smart Smoker, веднага възникна въпросът - колко по-интелигентен е новият модел в сравнение с предходните.
Новото поколение пушилня за месо притежава всички достойнства на предшестващото го плюс дигитална технология, което позволява на готвещия да програмира времето за опушване, да регулира температурата във вътрешността на уреда и да фиксира времето за загряване. Предвиден е и адаптер за студено пушене, с помощта на който може да отстраните нежеланата топлина.
Пушилнята за месо BRADLEY Smart Smoker е висока около метър и има индивидуално регулиращи се крачета. Вратата от полирана неръждаема стомана със здрави панти и фиксатори придава стилен външен вид на това професионално оборудване за домашна употреба и обществено хранене.
Всичко в конструкцията на модела е изработено с красив завършек. Вътрешните стени на шкафа за опушване са от неръждаема стомана, което ги прави много лесни за почистване на остатъци от дим. V-образната преграда, която на всички предишни модели е позиционирана над горелката за бисквитки, вече не е там.
На дъното на опушвача има специална тава, в която се събира излишната течност. Уредът се продава с 6 стелажа, като производителят е предвидил възможност за увеличаване на площта за готвене и е осигурил място за още 4 стелажа. Може да използвате всичките или само няколко от тях за оптимален кулинарен ефект.
С пушилня за месо се работи лесно
Опушвачът за месо BRADLEY Smart Smoker има интуитивен панел със сензорен екран, с който лесно и бързо може да контролирате процеса на готвене. Потребителят разполага и с приложение за дистанционно управление на уреда. То се инсталира на таблет или смартфон и се свързва чрез Bluetooth.
От сензорния екран или от мобилното приложението може да зададете време за опушване и печене или поддържане на конкретна температура. Също така можете да настроите таймер и аларма и да следите в реално време температурата в уреда.
Ако сте начинаещ в опушването на месо и приготвянето на гурме BRADLEY Smart Smoker ще ви направи по-добър готвач, а на опитните ще даде ново вдъхновение и възможности да развият таланта си за приготвяне на деликатеси.
Често задавани въпроси относно използването на пушилните за месо BRADLEY Smart Smoker
- Какви са предимствата на студеното опушване? Студеният пушек позволява на готвещия да овкуси храната според собствените си предпочитания. Много често горенето на дървени въглища води до генериране на висока температура, но на малко дим. Този проблем отсъства при специалния уред за опушване на храна.
- Колко време пушилнята ще генерира пушек? Колкото време пожелаете. Една бисквита BRADLEY SMOKER гори в продължение на 20 минути. Ако заредите напълно пушилнята, ще разполагате с 8 часа за готвене.
- Как се произвеждат бисквитите за пушилните за месо? Това е производствена тайна на BRADLEY SMOKER, но може да ви споделим, че компанията спазва високи стандарти и използва само естествени продукти. Дървесината например задължително преди това е била използвана за друго, преди да бъде преработена в бисквита.
Съвети при работа с пушилня за месо
Ключово правило при работа с нов уред е преди да пристъпете към работа с машината да прочетете внимателно ръководството към нея:
- Не превишавайте максимума от 138 градуса. Повечето храни се опушват най-добре при по-ниска температура.
- Ако сте решили да проверите температурата на храната със свой термометър, не го оставяйте вътре в уреда.
- Винаги използвайте ръкавици, за да защитите ръцете си срещу изгаряне.
- Никога не носене развлечени дрехи, докато готвите.
- Ако косата ви е дълга, приберете я.
- Уверете се, че кабелите са далеч от горещи повърхности.
- Не използвайте пушилнята за месо за друго, освен за това, за което е предназначена.
- Бъдете внимателни, когато премахвате контейнера за гореща мазнина. Оставете я да се охлади, след което извадете контейнера.
- Не използвайте уреда близо до източник на газ.
- Не покривайте машината с алуминиево фолио.
- След употреба изключете пушилнята, почистете я и я съхранявайте на сухо и закрито място. Натрупването на мазнина в уреда е предпоставка за възпламеняване.
Изпитани трикове за кулинари:
- За предпочитане е да опушвате само сурови храни. По този начин ще постигнете много по-добър вкус.
- Ако имате на разположение замразено месо, отделете време да го размразите и след това го поставете в пушилнята.
- Подходете към мариноването с внимание и се съобразете с температурата за съхранение на храната, за да предотвратите развитието на бактерии.