Как да изберем моторен свредел?

Публикувано: 2024-04-29 06:45:05
Категории: Градинска техника Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Свредели за дупки Rss feed

щил моторен свредел за земя

Моторният свредел е инструмент, който намира приложение през цялата година. С него можете да правите дупки в земята, но също така и в лед. Много по-мощен е от ръчния свредел, което го прави по-ценен. За това допринася и независимостта му от електрическата мрежа. С моторен свредел може да работите навсякъде. Днес ще поговорим за основните фактори при покупката му. 

Как да изберем моторен свредел? Основни критерии за избор 

Няколко са характеристиките на бензиновите свредели, които са от значение. Ще ги отбележим един по един.

Мощност 

Мощността на свредела зависи от типа на двигателя. Двутактовите модели са по-малки по размер и са подходящи за прости задачи - например изискващи до 40 минути непрекъсната работа. За повече издръжливост разгледайте моторните свредели с четиритактов двигател. Те са способни да работят продължително време. Общо взето, докато не изпразните резервоара за гориво. 

Обем на двигателя

Бензиновите свредели за земя традиционно имат двигатели с голям обем. Колкото по-голям е той, толкова по-голямо е и потреблението на гориво. 

Диаметър на свредлото 

бензинов свредел за дупки райдерИнформация за максималния диаметър на съвместимите свредла може да получите от ръководството на съответния свредел. 

Защита срещу блокиране 

Тази функция помага да защитите инструмента от повреда, когато го използвате за пробиване на дупки в твърда почва. Ако работната част достигне до препятствие или заседне, двигателят автоматично се изключва. 

Реверс

С негова помощ можете значително да намалите усилията по време на работа с бензинов свредел. Шнекът започва да се върти в обратна посока, което прави изваждането на свредлото по-лесно. 

Тегло и ергономика 

Колкото по-мощен е инструментът, толкова повече ще тежи и ще е по-трудно боравенето с него. Същевременно лекият бензинов градински свредел има ограничени възможности. Може да прецените колко удобно ще се работи с даден модел, като вземете предвид не само теглото на машината, но и фактори като разположението на дръжките. В най-добрия случай хванете свредела в ръце, преди да го купите. Така наистина може да добиете представа дали ще е удобен за използване. 

За комфорта по време на работа важни са още показатели като ниво на вибрации и ниво на звука. 

Най-мощните свредели за земя на пазара обикновено изискват управление от двама души. Те са тежки и преместването им от едно място до друго не е по силите на един човек. 

Най-добрите производители на моторни свредели

За да се ориентирате в способностите на съвременните моторни свредели, ще ви предоставим списък от марки, чиито продукти може да откриете в онлайн магазина. Те са сред най-добрите на световния пазар. 

Cimex - известна марка, специализирана в производството на машини за безвъздушно боядисване, професионални прахосмукачки, водоструйки, дренажни помпи, строителна техника, а също така и градински свредели. 

моторен свредел щилElefant  - марка, която се специализира в производството на висококачествени електроинструменти и аксесоари за професионални и домашни потребители. 

Eurokomax - унгарска компания, която работи с оборудване строителството, селското стопанство и градинарството. В продуктовата ни гама може да видите някои от нейните хоризонтални свредели, които се използват за оформянето на канали за полагане на кабели, тръби за вода и газ, канализации и др. 

Green Garden - марка, фокусирана върху производството на иновативни градинарски решения и оборудване за поддръжка на градини и зелени площи. Нейните продукти включват разнообразие от градинарски инструменти като тримери, косачки, градински пръскачки и множество аксесоари за градинска работа. Green Garden произвежда и градински бензинови свредели, които са известни със своята надеждност и удобство при работа.

Hyundai - компанията е известна с иновациите си в автомобилната индустрия, но също така е водеща и в производството на градински бензинови свредели, които са популярни сред потребителите.

Kawasaki - известна марка, която не само произвежда мотоциклети, но и разширява своето портфолио с висококачествени продукти в различни индустрии, включително градинарството. Компанията е известна с инженерната си точност и непрекъснатите иновации в продуктите си, които включват и градински бензинови свредели.

Makita - водещ световен производител на електроинструменти и аксесоари, известен с висококачествените си продукти и непрекъснатата иновационна дейност. Компанията предлага широка гама от инструменти за професионални и домашни потребители, включително електрически дрели, циркулярни пили, шлифовъчни машини и други.

MTD - водещ производител на градински машини и оборудване, предлагащ разнообразие от продукти за поддръжка на градината. Компанията е известна със своята широка гама от продукти, включително косачки, тримери, градински трактори и други инструменти за градинарство.

Oleo Mac - утвърдена марка, специализирана в производството на професионални и домашни градински инструменти и машини. Компанията предлага широка гама от продукти, включително косачки, тримери, верижни триони и градински мотофрези.

Procraft - марка, която се специализира в производството на градински инструменти и оборудване за професионални и домашни потребители. Компанията предлага разнообразие от продукти, включително косачки, тримери, верижни триони, пръскачки и други инструменти за градинарство.

Raider - марка, специализирана в производството на широка гама инструменти, включително за градината. 

Stihl - утвърдена марка, която е световен лидер в производството на инструменти за професионална и хоби употреба. Компанията предлага широка гама от продукти, включително верижни триони, косачки, тримери, пръскачки и други градински инструменти. Марката Stihl е символ на качество и надеждност в индустрията на градинарството и горското стопанство.

Най-добрите евтини бензинови свредели за земя

В онлайн магазин Коледжиков може да сортирате бензиновите свредели по цена. Подбрали сме марки, които предлагат добро качество на продуктите си на достъпна цена. Сред най-евтините моторни свредели са тези на Raider, Procraft и Elefant. В по-високия ценови клас са Hyundai, Cimex и Stihl. 


Бензинови свредели с мощност до 3 к.с. 

  • RAIDER RD-EA01
  • STIHL BT 45
  • STIHL BT 45 - за пробиване в дърво
  • STIHL BT 131
  • OLEO MAC MTL51


Бензинови свредели с мощност до 8 к.с. 

  • CIMEX SV250
  • хоризонтален свредел EUROKOMAX
  • ELEFANT MBE 2800


Заключение

Градинските моторни свредели предоставят ценна помощ при редица градинарски задачи като копаене на ями, поставяне на огради и засаждане на растения. Техните мощни двигатели и разнообразните приставки ги правят неотменен инструмент за професионални градинари и домакинства. Познавайки характеристиките, по които да ги изберете, ще ви е по-лесно да купите модел, който отговаря на вашите очаквания. 




Може би се интересувате още и от:

Моторна коса - стартиране, съвети за работа и техническо обслужване

Акумулаторна ножица за трева - топ предложения за сезона

Храсторези или кастрачки за клони - какво да изберем?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание